الأربعاء، 2 يوليو 2014

طريقة عمل الكنافة العثمانلى

اليوم جبتلكم طريقة عمل الكنافة العثمانلى 
المقادير ::
نصف كيلو كنافة
الشربات (السيرم)
125 جرام سودانى متكسر الى طقع صغيرة (غير مملح)
ملعقة سمنه
طريقة التحضير ::
نفرد الكنافة فى الهواء لمده 8 ساعات علشان تنشف خالص
و بعد كده نكسرها بايدينه الى قطع صغيرة كما موضح فى الصورة
بعد كده نحط الحله على النار و نحط فية معلقة سمنه و نسيحها و بعد كده نحط الكنافة
و نقلب لحد ملونة الكنافة يبقى ذهبى و بعد كده نضيف السودانى و نقلب تقليبة و بعد كده ننزلة من على النار و بعد كده نضيف على الخليط السابق السيرم (الشربات)  و ضرورى ان احنا منضفش السيرم غير لما يكون بارد على الخليط ميحجرش مننا كما موضح فى الصورة
و بعدين تحضرى فنجان صغير او اى شى نفس الشكل
و نحط فية الكنافة كما موضح فى الصورة
و اهم حاجة تضغطى على الخليط داخل القالب علشان تكون مكبوسة كويس
كما موضح فى الصورة
 و بعد كده نقلب القالب على ايدينا كما موضح فى الصورة

و بعد كد نرصة فى صنية التقديم و ندخلة فى الثلاجة و يقدم بالهنا و الشفا كما موضح فى الصورة
المصدر : بنات روشة


!-- انتهاء فوق التعليق -->

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

^ إلى الأعلى